Jobbar jag mot något bara för jag väljer ett annat alternativ???

Jag har Linux på min dator. Retar det upp dig? Varför känner sig folk hotade av det?

Idag på en kurs presenterades en hemuppgift: vi skulle ta ett kort på vårt skrivbord (det reala) och ett på skrivbordet (det på datorn). Läraren sa helt kort "Ja, och det är ju den typiska apple-bakgrunden, lite modifierat" och jag kände att det nog var läge att säga att det ju inte alls var apple, utan Linux. På en gång kom följdfrågorna:
- Hur kom du på att installera Linux? (Jag ville ha en snabbare dator)
- Hur har du fått designen att vara så? (Det är standard)
- Och varför Linux? (Ja, det går snabbare)
- Då är du jätteduktig med datorer? (Nja, jag klarar mig)
- Hur precis har du installerat det då? (Ja, för att vara helt ärlig så var det min pojkvän som installerade det på min dator...)
- Jasså, det är han som informatiker eller programerare? (Nej, han är musiker)
- Men han har läst datavetenskap och informatik? (Nej, alltså, Ubuntu som är installerat på min dator är inte så kompicerat. Det ser ut och fungerar precis som Windows eller Mac)

Och sen började han föreläsa om den nya vågen med freewareprogram och att människor som jag (ja, han pekade på mig och sa "människor som du") jobbar emot de stora företagen som t.ex Apple. Jag kände inte att jag behövde rättfärdiga mig, men svarade att jag tycker att det är bra att använda freeware, eftersom de ju fungerar lika bra som de man annars måste stjäla.

Antagligen hade ingen av de som satt i det rummet köpt programmen som de har på datorerna. Jag tycker att det är bättre att använda saker som folk gör gratis än att stjäla från de som egentligen vill ha pengar för det. Framför allt har jag ingenting emot de andra systemen, men de är för dyra för mig. Jag har jobbat med både MAC och PC under mitt live och ha ringa större svårigheter att arbeta med något av systemen. Dessutom är programmen ju ofta kopior av varandra och endast vissa funktioner är patenterade.

Så om du svarade jag på min inledande fråga (om det retar upp dig) hoppas jag att du nu förstår att jag inte alls jobbar emot andra alternativ bara för att jag väljer ett. Arbetar du aktivt emot Linux bara för att du använder Apple?

RSS 2.0