Fantiserar du om den sexiga sjuksköterskan eller den rökande prinsessan?

Idag diskuterades det på jobbet som vanligt. Lön var ett tema. Det finns så många människor som helt seriöst tycker att vissa jobb är mer värda än andra. Det som grundinställning är ju verkligen löjligt. Jag kan ju förstå att man ska få mer för vissa uppgifter, om man gör någonting speciellt eller kanske extra bra, men att generellt säga att vissa jobb är viktigare än andra är bara... ja, löjligt. Nu tror ni alla att jag är en av de som sitter med en låg lön och avundas de som tjänar mer, men så är det inte. Jag har haft mer än andra och hela tiden försökt att jämställa lönerna i företaget.

Nu finns det dock en ny. Hon kallas för en "kamplespa" för hon är lesbisk, går över lik för att tjäna mer och sätter sig själv högst på en tron byggd av egenövertygan. Det blir väldigt jobbigt med sådana människor när man tänker socialistiskt för visst är en argumentation "du får mer om du jobbar mer" mer övertygande än "alla får mer om alla jobbar mer". För folk är egoister och tänker när de hör den andra meningen på att ju de andra kan få mer, fast att de inte jobbar lika mycket mer... Suck.

Hur som helst menar jag att man inte kan säga vilka jobb som är viktigare än andra. Viktighet är ett felaktigt måttband eftersom vi alla tycker att olika saker är viktiga. Det verkar ju som att samhället i stort inte kan ta sådana beslut. Ta till exempel grejen med att de som jobbar med naturskydd tjänar mindre än de som jobbar med olja. Att en sjuksköterska tjänar mindre än en prinsessa och cigarett-försäljare tjänar mer än de som syr kläder.

Är det vikigare att vi har ett samhälle med olja, prinsessor och cigaretter än ett samhälle med folk som tar hand om naturen, folk som kan rädda liv och kläder som värmer oss?

Men det är precis så skevt det börjar bli i företaget. Att de som gör att databanken fungerar, att löner, fakturor och andra pengagrejer sköts och att allt finns på plats när de behövs är så mycket viktigare än att någon står på en byggarbetsplats och skriver i dagboken om hur vädret är, vilka bilar som var på plats och i övrigt mest luktade på jord och rökte cigaretter.

Jag tycker också att vissa saker ska krediteras, men det är samhället inte mogen att avgöra och därför är det bättre att alla helt enkelt får ganska lika. Det är ett sånt samhälle som ska eftersträvas och varför görs det inte? Av någon anledning verkar folk vara mer kåta på rökande prinsessor i fräna bilar än sjuksköterskor i schyssta kläder ute i naturen.


RSS 2.0