bin Ladin dödades, mördades, torterades? Vem ska de börja jaga nu?

Usama bin Ladin är död. Det rapporteras lika äckligt om hans död som om Saddams hängning. Nog var Usama bin Ladin en person med mycket makt, men respekt ska man ändå ha för människor. "Flera länder, däribland Tyskland, Frankrike, Ryssland, Japan, Jemen och Kenya, välkomnar bin Ladins död." kan man läsa på Ekots hemsida. De VÄLKOMNAR hans DÖD! Är det inte äckligt? Man kan väl välkomna en korrekt rättslig process, men man kan för bövelen inte välkomna en död?

Sen blir alla rädda. Panik utbryter för "risken för hämnd är stor". Vad fan skulle de döda honom för? Så att vi civila i Västvärlden ska utsättas för hämndaktioner - trots att vi inte alls står på USAs sida och trots att vi inte välkomnar någons död. Det är problemet med pacifister. De är harmlösa och ganska sårbara. Ja, den här gången bedöms att västerländska intressen i Afghanistan med stor sannorlikhet kommer att ses som hämndobjekt och det är väl så rättvist det kan bli? Afghaner som attackerar motståndare på eget territorium. Skulle vi tycka annat än att det är rätt att döda marsianer om de ätit upp vår kung på svensk mark?

"Just nu firar massor av New York-bor att bin Ladin är död vid Ground Zero på Manhattan." /Ekot
"Tyskland utrikesminister Guido Westerwelle säger att bin Ladins död är ”goda nyheter för alla fredliga människor som tänker fritt”" /Ekot. Vad får vi tänka fritt om i Västvärlden? Ingen får tycka annat än att det är bra att Usama är död!

Jag hoppas att det inte filmades när han dödades. Jag hoppas att han dog snabbt och hyffsat smärtfritt. Jag hoppas att jag aldrig ska behöva se ens början av videon där Usama bin Ladin torteras till döds under 20-åriga amerikanska soldaters hysteriska skrattande. Återigen kommer nog en mördare få medalj.

Tack och lov finns det människor som svarar så här så att de som hjärntvättas av svensk media även får en liten stråle av den andra sidan:

"Den ledande nationen i den fria världen" firar en människas död med jubel, svensk media lyfter detta okritiskt och medhållande. Han sägs ligga bakom 3000 personers död i USA, men är inte fälld i någon rättegång. Hämnden på terrorister och jakten på denne man har kostat tiotusentals civila livet i Irak, Afghanistan och Pakistan. Det är så viktigt för länder som USA att få till en symbolisk seger mot den troliga hjärnan bakom 3000 personers död att det är värt att tiodubbelt så många "araber" mister livet, de är ju ändå inte vi, utan hotfulla muslimer, tycks folk tycka. Det spelar ingen roll att Usama var en farlig mördare, att Bildt och svensk media helt plötsligt är för dödsstraff utan rättegång är högst kontroversiellt. Att amerikanska medborgare behandlar händelsen som om det vore en segerfest i amerikans fotboll, är bara vidrigt. Hur många liv har USA:s demokratisering av världen kostat, vilka medier skulle kalla det en historiskt positiv dag om en amerikans ledare med hundratusentals offer på sitt samvete blev mördad? Folk verkar ha glömt att USA är ensamma om att ha atombombat civila etc, etc. Och vem var Usama, vem gjorde honom till legend för fundamentalister? Fundamentalism är farligt, men död är inget att fira.

Skäms över medias USA-lobby,
2011-05-02 10:41


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0