Usch så dåligt skrivet, Aftonbladet!

Jag trodde att jag förstod det svenska språket, men jag förstod inte mycket av en artikel i Aftonbladet som jag läste nyss:

Silverraset en bubbelvarning

 

2011-05-09 | Publicerad 17:22  |  Uppdaterad 2011-05-10, 09:19

Silverprisets historiska kollaps i förra veckan, vilket även utlöste ett fall i riskvalutor, kan vara en tidig signal på en gigantisk bubbla på väg att brista, skriver Wall Street Journal.
(Vad för en slags bubbla? IT-bubblan var ett uttryck som var dumt nog att använda då, varför ska det babblas om bubblor hela tiden, utan att de definieras. Det är väl ingen jävel som förstår vad det pratas om!?)

 

Silverpriset rasade närmare 30 procent på bara fem dagar. Den kraftiga rörelsen spillde över till andra metaller och råvaror men även till så kallade riskvalutor.
("Den kraftiga rörelsen spillde över till andra metaller"??? Vad då spillde över? Spillde över mjölken när metallerna satt och åt middag tillsammans? Vad kan en rörelse spilla över till andra?)


Australiens stora export av guld bidrog till att landets dollar försvagades närmare 5 procent, en kraftig nedgång för en stor valuta. Andra valutor som är knutna till global tillväxt och råvaror, som Kanadadollarn, hade också en svag vecka.
(Vaddå guld, det var ju silver det handlade om. Och sen pratas det valutor. Är silver och guld valutor? Och den stora valutan ska väl vara australiens normala pengavaluta, eller? Vilka valutor är inte bundna till tillväxt och råvaror? Och dessutom är "svag vecka" ett väldigt svagt uttryck)

– ”Silver är en kanariefågel i kolgruvan” för riskvalutor och råvaror, säger Simon Derrick, valutaanalytiker vid The Bank of New York Mellon i London till Wall Street Journal.
(Varför pratas det kanariefåglar och kolgruvor när det egentligen handlar om SILVER? Jag förstår verkligen inte vad han snackar om)


Det dramatiska fallet speglar en uppbyggd oro för att råvarupriser är artificiellt och ohållbart uppbyggda av låga räntor i större ekonomier som USA – eftersom de låga räntorna tvingar investerare till att söka högre avkastning på annat håll.
(DRAMA, FALL, oäkta, ohållbart, låga räntor, USA, investerare, avkastning - man kan för fan inte bygga in alla dess ord i EN mening och seriöst publicera den!)

Simon Derrick kallar det tidigare rallyt i asiatiska valutor och råvaror en ”Bernanke-affär.”
(Och nu snackas det RALLY också)


– Jag säger inte att vi är i ett krisläge än, men jag tror att det finns en chans att vi har sett toppen på riskinvesteringar. (Är det nästan ett krisläge om man nått toppen på riskinvesteringar?)

Silverraset var den värsta nedgången på en vecka sedan 1980. Bakom den historiska kollapsen låg till stor del spekulativ handel.


– Om guld är ett kasino i Monte Carlo, är silver en enarmad bandit i Las Vegas, säger Andy Smith, strateg vid Bache Commodities till Wall Street Journal. (Det är en liknelse som inte säger mig någonting, fast att jag sett Oceans Eleven-filmerna).

På måndagen återhämtade sig silverpriset något, men få är övertygade om att silver kommer att försvinna som en faktor som påverkar valutamarknaden. Raset i riskvalutor kan vara en utrensning, men det kan vara mer än det, menar Paul Mackel, strateg vid HSBC. Han ger rådet att dra ned på riskinnehaven. (Silverpriset återhämtade sig... hade det tappat andan efter rallyt med asiaerna? Utrensning? Och hur kan någonting vara MER än en utrensning. Vad menas med det? Till vem ger han rådet att dra ner på riskvalutorna? Var det inte det som nästan var krisläge?)


– Statistiken ser trög ut och till och med statistik från Kina har varit dämpad. Inte alarmerande, men det verkar som att åtstramningarna fungerar, och allt ihop sammantaget ger höjda ögonbryn, säger han till WSJ. (Och nu ser statistiken TRÖG ut. Hur ser statistiken då ut? Hur ser du ut när du är trög? Eller kan bara statistiken se trög ut? Vilka åtstramningar? Man kan inte prata om någonting i bestämd form plural när det inte definierats förut! Dessutom pratas det höjda ögonbryn istället för "förvånansvärt" som jag antar att uttrycket ska beskriva...)

E24


Aftonbladet! Jag vet vem ni kan spara pengar på! Avskeda den så kallade journalisten som skrev den här skiten! Han fuskade nog till sig sin journalistexamen på samma sätt som Guttenberg fick sin doktortitel.

 

http://www.e24.se/business/ravaror/silverraset-en-bubbelvarning_2799149.e24


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0